Виконавчий комітет Луцька погодив подорожчання проїзду у маршрутках. Замість 8 грн. пасажирам доведеться платити 14 грн. Рішення набирає чинності в четверг, 16 червня і діятиме впродовж воєнного стану та ще два місяці після його завершення.

У міськраді пояснили, що це вимушений крок через зростання вартості пального, запчастин та мінімальної зарплати. Зокрема, у чинному тарифі вартість дизпалива закладена на рівні 26 грн. за літр у той час, коли актуальна ціна вже зросла до 58 грн.

 

«Також зросла вартість основних запчастин і мастил. Шини зросли у ціні на 25-40%, моторні мастила на 40-45%, а акумуляторні батареї на 35-40%. Рівень інфляції на Волині у 2022 році, порівняно із груднем 2021 року, склав 109,7 %», – йдеться у повідомленні.

Водночас Луцьке підприємство електротранспорту, яке займається тролейбусними перевезеннями, вже отримало розпорядження мера збільшити кількість тролейбусів на міських маршрутах.

 

«Згідно з моїм розпорядженням, буде кардинально збільшено випуск тролейбусів в кількості від 42 до 52 одиниць транспорту, в залежності від кількості пасажиропотоку та часу доби. Сьогодні тролейбус є значно дешевший ніж маршрутка. Люди зможуть користуватися цим видом транспорту і його буде достатньо», – зазначив мер Луцька Ігор Поліщук.

Зазначимо, що через кризу з пальним у багатьох містах України зросли ціни на проїзд у громадському транспорті. У Івано-Франківську її підвищили до 10 грн., у Львові – до 15 грн., Києві – до 15 грн. Натомість у Рівному та Тернополі поки що тарифи не змінюють. У Тернополі, до прикладу, щоб не підвищувати тариф, вирішили скоротити загальну кількість громадського транспорту на 25%. В Черкасах з ціною квитка ще не визначились.

 

Фото: Суспільне Волинь