Також у місті зросте вартість проїзду в громадському транспорті.

У тролейбусах Черкас запроваджують роботу валідаторів для електронної оплати за проїзд, заявив мер міста Анатолій Бондаренко.

 

«Можливо вкінці поточного тижня, чи на початку наступного ми починаємо запроваджувати у нашому комунальному транспорті безготівковий проїзд. Валідатори всі встановлені, наразі вони налаштовуються. Як буде відбуватись оплата і де можна буде придбати контрольні талони — повідомимо згодом», – сказав мер.

Також у Черкасах зросте вартість проїзду в міському транспорті орієнтовно до 13 гривень.

 

«Одним з головних критеріїв, який слугував перегляду тарифу на проїзд, є те, що вартість дизельного палива із 29 грн., яка закладена у діючий тариф, піднялася до 60 грн. Попередній тариф був затверджений 9 лютого, такий скачок цін на пальне відбувся за період військового стану. Департаментом економіки був зроблений коригуючий розрахунок. Із врахуванням 15% рентабельності він складає від 11,28 грн. до 13,79 грн. Якщо говорити про розрахунки перевізників, то вони складають від 15 грн. до 20,43 грн. Отже, на сьогодні є підстави на перегляд тарифу до розміру 13 грн.», – зазначила директор департаменту економіки та розвитку Чкркаської міської ради Ірина Удод.

Остаточну суму в кінці місяця затвердить виконком міської ради.

 

 

Фото: Суспільне Черкаси