У Тернополі проведено ряд заходів з метою збереження розміру існуючого тарифу на проїзд у громадському транспорті.

Міське підприємство Тернополя, що займається перевезеннями пасажирів, скоротило кількість автобусів та тролейбусів, що виходять у рейси. Це зробили задля економії, аби не піднімати тариф за проїзд.

 

Зміни впроваджували протягом травня, але офіційно про скорочення транспорту прес-служба міськради повідомила в середу, 8 червня.

 

В середньому, кількість громадського транспорту, що належить комунальному підприємству «Тернопільелектротранс», та кількість рейсів зменшилась на 20-25%.

 

Зокрема, замість 39 автобусів щодня на маршрути виїжджають 32. За підрахунками це допомогло скоротити витрати дизельного пального на 2093 літрів.

 

Замість 51 тролейбуса у робочі дні в курсують 44, а у вихідні – лише 27. Завдяки такому скороченню кількості тролейбусів у травні вдалось зекономити використання електроенергії на 74,6 тис. кіловат-годин.

 

 

«Такий крок допоможе стримати підняття вартості проїзду у громадському транспорті міста, зменшити загальні витрати на перевезення, натомість буде забезпечено перевезення усіх пасажирів дещо меншою кількістю транспорту, – вважають у міськраді та додають: Попри складу ситуацію, у Тернополі наразі збережені усі пільги на проїзд у громадському транспорті»

 

       Фото: Тернопільська міська рада