Вартість проїзду у львівських автобусах підняли з 10 до 15 грн – нові тарифи почнуть діяти з 2 червня.

Таке рішення ухвалили 27 травня на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

 

У міськраді зазначають, що таке рішення прийняли у відповідь на звернення перевізників.

 

«Автоперевізники просили підняти ціну на проїзд до понад 20 гривень. В попередній тариф закладена вартість пального 24 грн. Сьогодні вона майже 60 грн. Тому робота автобусів стала збитковою. Не допомогло врегулювати ситуацію і скорочення на 20% дублюючих маршрутів», – сказав Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР.

 

«Причиною коригування вартості проїзду в автобусному транспорті є суттєве зростання цін на пальне. Тому перевізники Львова попередили про критичну ситуацію. Вони заявили про можливу зупинку громадського транспорту найближчими днями, якщо не відкоригувати вартість проїзду», – пояснив він.

Ціна на проїзд у трамваях та тролейбусах залишається незмінною. Також зберігається безоплатний проїзд для усіх пільгових категорій пасажирів.

 

До слова, Львів – не перше місто, яке було змушене піти на здорожчання послуги перевезення. У Дрогобичі, наприклад, 15 гривень за проїзд пасажири платять вже два тижні. А в Полтаві ініціюють підняття цін на проїзд до 25 гривень. Також зросла вартість проїзду у приміських маршрутах Львівщини.

 

                  фото ілюстративне, автор: Роман Балук