Українська Воднева Асоціація представила на Європейському саміті з водневих інвестицій 2022 проект розвитку водневого громадського транспорту в Україні.

22-23 червня 2022 в Антверпені (Бельгія) в онлайн форматі відбувся Європейський саміт з водневих інвестицій, метою якого був пошук інвестицій та партнерства для найперспективніших світових проектів з розвитку та запровадження водневої енергії для декарбонізації різних секторів промисловості, таких як громадський транспорт, вантажна логістика, промислове опалення тощо.

 

На даному заході команда Української Водневої Асоціації (Ukrainian Hydrogen Association) представила проект розвитку діючого в Україні виробництва водневих автобусів та тролейбусів. Крім того, українською стороною було презентовано системи зберігання водню для інфраструктурних проектів, зокрема для автозаправних станцій, заводів та засобів балансування енергосистеми.

 

Нагадаємо, проєкт з виробництва першого водневого автобусу в Україні 12 жовтня 2021 року  презентувала компанія-інтегратор ВК «Політехносервіс» спільно з Ukrainian Hydrogen Association  на виставці CITY TRANS & PARKING 2021. Тоді Hydrogen Europe, Ukrainian Hydrogen Association та компанії – Політехносервіс, Worthington Industries, Ballard Power Systems уклали спільну угоду про співпрацю щодо розвитку водневої інфраструктури, а також виготовлення водневих електробусів та тролейбусів в Україні.

 

В січні цього року Голова правління Ukrainian Hydrogen Association Василь Доронін повідомляв, що перша партія водневих паливних елементів для виробництва водневого громадського транспорту надійшла в Україну.

 

Позначки: