У рамках проекту U Bahn100 на випробувальному шляху метрополітену Гамбурга успішно завершено тестування системи управління рухом поїздів по радіоканалу (CBTC) з рухомими блок-дільницями та рівнем автоматизації GoA2.

 

Система має забезпечити скорочення міжпоїздових інтервалів до 100 с. Наразі мінімальний інтервал між поїздами на метрополітені Гамбурга становить 2,5 хв. Про це повідомляє CityTrans

 

Контракт, що передбачає розгортання такої системи, було підписано з компаніями Alstom та Siemens Mobility восени 2022 року.

 

Випробувальний шлях розташований на лінії U1 між станціями Фармсен та Берне. При рівні автоматизації GoA2 машиніст відповідає за висадку та посадку пасажирів. Після закриття дверей поїзд автоматично відправляється, розганяється до 50 км/год, а потім зупиняється на наступній станції.

 

Впровадити CBTC з автоведенням поїздів планують на найбільш завантажених ділянках ліній U2 та U4. Для цього Siemens Mobility модернізує шість систем мікропроцесорної централізації Sicas ECC та доповнить їх обладнанням Trainguard MT, що реалізує функції CBTC.

 

Компанія Alstom оснастить всі 163 поїзди серії DT5 бортовими пристроями CBTC, виступить як системний інтегратор і відповідатиме за введення системи в експлуатацію.

 

В даний час для роботи з рівнем автоматизації GoA2 підготовлено шість поїздів, які розглядаються як передсерійні.

 

Після завершення всіх випробувань з 2024 р. розпочнеться дооснащення решти 157 поїздів. Старіші поїзди серії DT4 дооснащувати CBTC не планують, їх поетапно замінять поїздами нової серії DT6.

 

Завершити проект U Bahn100 вартістю близько 200 млн. євро планують до 2029 р.

Позначки: , ,