За ратифікацію угоди, що дає старт другому проєкту з оновлення міського транспорту, проголосувало 298 нардепів.

Верховна Рада України ухвалила закон про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) за проектом “Міський громадський транспорт ІІ”. “За” проголосувало 298 народних депутатів ВРУ.

В рамках програми “Міський громадський транспорт України II” є можливість залучити 200 млн євро кредиту від ЄІБ для оновлення парку громадського транспорту у 18 містах: парки трамваїв, тролейбусів, електробусів, а також вагони метрополітену міських комунальних підприємств та збудувати трамвайні лінії.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року Кабінет міністрів України схвалив розпорядження “Про залучення коштів позики від ЄІБ для реалізації проекту “Міський громадський транспорт України II” у розмірі 200 млн. євро для оновлення парків громадського транспорту в українських містах.

У проєкті візьмуть участь 18 міст: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці.

Позначки: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,