Харків вже придбав 150 одиниць автобусів Karsan і планує продовжити співпрацю.

2022 року Харків має отримати ще 160 автобусів турецької марки Karsan. Як передає ЦТС з посиланням на інформацію Харківської міської ради, про це повідомив заступник міського голови з питань інфраструктури Євген Водовозов.

Він нагадав, що перші 150 турецьких автобусів місто вже закупило, і рішення про придбання другої партії на умовах лізингу було ухвалено на минулій сесії Харківської міської ради. За умовами договору лізингу потрібно буде заплатити аванс у розмірі 10% від вартості одного автобуса. Процентна ставка при цьому не перевищить 12% річних у гривні. На ці цілі будуть витрачені лише кошти міської територіальної громади та комунального транспортного підприємства.

Купуватимуть автобуси двох типів: 8-ми та 6-метрові.

Нагадаємо, що у Харкові з 1 вересня поточного року на автобусних маршрутах після перерви з другої половини 1990-х років знову почав працювати комунальний перевізник – на муніципальні маршрути виїхали перші турецькі автобуси Karsan. Тижнем пізніше у місті почали експлуатуватися автобуси Karsan Jest+ завдовжки 6 м.

Також було заявлено про плани налагодити складання автобусів безпосередньо у Харкові, а згодом оприлюднили строки початку виробництва – літо 2022 року.

Позначки: , ,