Локалізацію виробництва автобусів «Karsan» здійснюватиме одне з комунальних підприємств Харкова.

Харків очікує приїзду фахівці турецької компанії для розрахунку кількості необхідного обладнання та вирішенні низки технічних питань, заявив міський голова Харкова Ігор Терехов. Про це повідомили у  міськраді.

Збирати автобуси турецької марки «Karsan»планують на одному з комунальних підприємств, яке стане учасником локалізації.

За розрахунками міського голови, перші автобуси Karsan зроблені в Харкові зможуть вийти на маршрути на початку осені:

«Думаю, що за 7-8 місяців ми почнемо, спочатку будемо збирати невелику кількість автобусів, але поступово нарощуватимемо виробничу потужність», – повідомив міський голова.

У Харкові планують замінити всі старі зелені автобуси приватних перевізників та оновити парк громадського транспорту. Нині у місті вже курсують 150 нових муніципальних автобусів, і з січня їхня кількість має зрости.

Зазначимо, що на балансі КП «Салтівське трамвайне депо» знаходяться 150 автобусів марки «Karsan», 80 з яких місткістю до 60 пасажирів, а 70 одиниць – до 22 пасажирів. Інвентарний парк трамваїв депо становить 144 одиниці, тролейбусів з автономним ходом – 50.

Нагадаємо, навесні 2021 року Харківська міська рада та турецька компанія з виробництва автобусів «Karsan» підписали Меморандум про наміри співробітництва.

Позначки: , ,