Харківська міська рада та турецька компанія з виробництва автобусів «Karsan» підписали Меморандум про наміри співробітництва.

Як повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, протягом декількох років Харків планує закупити близько 500 автобусів турецького виробництва, які стануть основою для створення в місті муніципального автобусного громадського транспорту.

«У понеділок я особисто ознайомився з виробництвом цих автобусів. Вони просторі, з низькою підлогою, з антивандальним покриттям. Це автобуси зовсім іншого рівня і класу, і вони будуть муніципальними. Це дозволить нам утримувати тарифи і забезпечувати стабільність перевезень», – підкреслив Ігор Терехов.
Він зазначив, що цього року місто закупить близько 150 автобусів різного класу: 8-метрові автобуси курсуватимуть у години пік, 6-метрові – коли трафік буде меншим. Решту автобусів будуть збирати у Харкові.
«Ми домовилися з нашими турецькими партнерами про те, що ці автобуси будуть збирати у нас в місті. Для цього ми створимо близько 300 робочих місць. На базі якого підприємства це буде відбуватися, вирішуватимуть турецькі інвестори. Але переговори з місцевим бізнесом вже ведуться. Для Харкова це економічно вигідний проєкт», – повідомив Ігор Терехов.
Зазначимо, що турецька компанія «Karsan» виготовляє транспорт понад 50 років для 24 країн світу.
Позначки: , ,