Компанії Alstom та Société du Grand Paris (SGP) представили обраний жителями Парижа варіант дизайну безпілотних поїздів для лінії 18 автоматизованого метрополітену Grand Paris Express.

 

Майданчик для онлайн-голосування був запущений транспортною адміністрацією Великого Парижа Île-de-France Mobilités наприкінці 2021 року.

 

Тривагонні поїзди довжиною 47 м та місткістю 350 пасажирів оснащені ефективними системами вентиляції, кондиціювання, опалення, мережею Wi-Fi, розетками USB та інформаційними екранами.

 

Для безпеки пасажирів дверні отвори мають підсвічування, колір якого попереджає про закриття дверей, та обладнані системою виявлення предметів, що перешкоджають цьому.

 

Зручність проїзду в години пік забезпечують широкі міжвагонні переходи, численні поручні, а вільний простір може бути збільшений за рахунок відкидних сидінь.

 

Додатковий комфорт створюють панорамне лобове скло та освітлення, тон якого змінюється залежно від часу доби, адаптуючись під біологічний ритм пасажирів.

 

 

 

У розрахунку на використання поїздів на лінії до аеропорту Орлі у центральному вагоні складу передбачені місця для пасажирів з багажем та дитячими візками.

 

Контракт на постачання 37 поїздів, а також систем безпілотного управління, передачі даних та централізованого контролю для лінії 18 мережі Grand Paris Express (GPE) партнери підписали у жовтні 2021 року.

 

Введення в експлуатацію перших поїздів нового покоління планується на 2026 рік.

 

Про це повідомляє CityTrans з посиланням на ЦТС 

 

Позначки: , ,