Для придбання тролейбусів та вагонів метро ЄІБ надасть Києву кредит у 100 млн з відсотковою ставкою 1,85% річних терміном на 15 років.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) у листопаді затвердив виділення Києву кредиту у розмірі 100 млн євро на придбання міського електротранспорту, а саме – тролейбусів та вагонів метрополітену, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням, загальна вартість проєкту оцінюється у 270 млн євро.

Проєкт буде реалізовано комунальними підприємствами (КП) “Київський метрополітен” та “Київпастранс” відповідно до Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

Згідно з проєктом рішення Київської міськради про залучення кредиту ЄІБ на 2021 рік термін запозичення – 15 років, включаючи пільговий трирічний період, гранична процентна ставка – 1,85% у євро.

Крім цього, у лютому поточного року Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та КП “Київський метрополітен” підписали кредитний договір у розмірі EUR50 млн на закупівлю 50 нових вагонів метро.

Нагадаємо, минулого тижня КП “Київпастранс” оголосило тендер на закупівлю 137 низькопідлогових тролейбусів з очікуваною вартістю 1,62 млрд гривень, заявки приймаються до 30 грудня 2021 року.

Крім того, до початку 2023 року Київ має отримати 20 трисекційних трамваїв, замовлених у ТОВ “Татра-Південь” за EUR24,6 млн із фінансуванням ЄІБ у рамках проекту “Міський громадський транспорт України”.

Світовий банк надасть фінансування у розмірі 39 млн дол. США на будівництво нової лінії швидкісного трамваю у Києві.

Позначки: , , , , ,