ЄБРР виділить 50 млн євро для оновлення 50 вагонів метро у Києві

Європейський банк реконструкції (ЄБРР) та розвитку і КП «Київський метрополітен» підписали кредитний договір у розмірі 50 млн євро на закупівлю 50 нових вагонів метро, про це заявив мер Києва Віталій Кличко за результатами підписання відповідних угод, повідомляє КМДА.

«Ми раді, що співпраця з таким надійним партнером Києва, як Європейський банк реконструкції і розвитку, продовжується. І сьогодні ми виходимо на новий етап такого співробітництва. Мова йде про оновлення рухомого складу Київського метрополітену», – зазначив Кличко.

За його словами, за рахунок кредиту ЄБРР у розмірі 50 млн євро місто зможе закупити 50 нових вагонів. Це, фактично, 10 поїздів столичної підземки.

«Сьогодні ми підписуємо кредитний договір між ЄБРР та Київським метрополітеном і договір гарантії між Київською міською радою та ЄБРР. І сподіваюся, що до кінця цього року ми укладемо контракт на придбання нових вагонів для столичного метро. За умовами кредитування місто отримає від ЄБРР розстрочку платежу на 12 років», – додав мер столиці.

Нині парк Київського метрополітену складає 800 вагонів. Близько 100 з них – у критичному стані і потребують оновлення в найближчих 3-4 роки. За допомогою цього кредиту буде оновлено половину застарілого рухомого складу.

«Де їздитимуть нові вагони? Ви знаєте, що зараз місто будує дві нові станції метро на Виноградар – «Мостицьку» і «Проспект Правди». І до кінця року ми плануємо відкрити їх. На сьогодні вже розроблено понад 700 метрів із 1,3 км тунелю під землею в напрямку метро «Сирецька». Будується тунель і між майбутніми станціями «Мостицька» та «Проспект Правди». Тому ці вагони будуть обслуговувати саме Сирецько-Печерську лінію столичного метрополітену», – повідомив Кличко.

«Ми раді можливості підтримати Київ у питанні розширення послуг метро до густонаселених та віддалених районів міста. Наша позика сприятиме тому, аби більше жителів української столиці в майбутньому змогли залишати свої автівки вдома та пересуватися містом із комфортом», – сказав керуючий Директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

Позначки: , ,