Уряд схвалив залучення позики від Світового банку у розмірі 39 млн дол. США на будівництво нової трамвайної лінії від вул. Старовокзальної до станції метро «Палац спорту» із заїздом на Вокзальну площу у Києві, повідомили у Мінінфраструктури. Роботи з будівництва нової лінії можуть розпочатися вже наступного року.
«Нарешті розморожено один із ключових проєктів розвитку пасажирського електротранспорту у столиці. Він дозволить продовжити лінію швидкісного трамвая до центру міста та розвантажити червону гілку метро, зокрема і станцію метро «Вокзальна», яка наразі виконує функцію великого транзитного вузла. Ми закликаємо українські міста активніше працювати над втіленням важливих для наших громадян екоорієнтованих проєктів. Зі свого боку ми гарантуємо підтримку та доступ до всіх можливих інструментів для залучення інвестицій», — розповідає Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.
Позика буде надана в рамках Угоди між Україною та Світовим банком щодо розвитку міського громадського транспорту. Наразі Київська міська державна адміністрація завершує підготовку техніко-економічного обґрунтування проєкту.
Будівництво нової трамвайної лінії  до станції метро «Палац спорту» дозволить покращити сполучення між мікрорайонами Києва, Центральним залізничним вокзалом та центром столиці, зменшити навантаження на Святошинсько-Броварську гілку метрополітену, скоротити кількість приватного транспорту в центральних районах міста і, як наслідок, знизити рівень заторів.
Вулиці, якими пролягатиме новий трамвайний маршрут, будуть реконструйовані під час реалізації проєкту.
Позначки: , , ,