Залізниці Чехії (ČD) повідомили про проведення тендеру на постачання до 90 чотирьох вагонних електропоїздів, які планується використовувати на п’яти маршрутах у Празі та Середньочеському краї. Рамковий контракт оцінюється в 42,2 млрд. чеш. крон (1,8 млрд дол. США).

Закупівля нового рухомого складу обумовлена планами ČD щодо переходу на електрифікацію на змінному струмі замість постійного, а також необхідністю заміни двоповерхових поїздів CityElefant, термін служби яких добігає кінця в наступні 10 років.

До участі у тендері запрошено таких відомих компаній, як Škoda Transportation, Alstom, CAF, Siemens, Stadler, PESA та Newag. Крім двоповерхових електропоїздів, ČD розглянуть пропозиції поїздів із двоповерхових та звичайних вагонів, розрахованих на 380 пасажирів, а також з місцями для розміщення інвалідних крісел, дитячих колясок та велосипедів. Необхідною вимогою до нового рухомого складу є забезпечення повної доступності для інвалідів, у тому числі наявність покажчиків зі шрифтом Брайля для пасажирів з вадами зору.

 

 

 

 

Обладнані системою кондиціонування поїзда мають бути розраховані на максимальну швидкість 160 км/год, спроектовані для експлуатації на лініях, електрифікованих на постійному (3 кВ) та змінному (25 кВ, 50 Гц) струмі. Ще однією поставленою перед виробниками вимогою є можливість експлуатації трьох чотирьох вагонних поїздів за системою багатьох одиниць, щоб 12 вагонний поїзд мав місця для 1140 чол.

Поїзди також будуть обладнані системою радіозв’язку GSM R, європейською системою управління рухом поїздів ETCS, а також системою діагностики несправностей, що дозволяє передавати інформацію з борту поїзда до центру технічного обслуговування.

Про це пише CityTrans.

Позначки: , , ,