В одній паркувальній точці може перебувати не більше 5 електросамокатів

На засіданні Одеської міськради затвердили Схему зонування місць для розташування електросамокатів та інших індивідуальних електричних засобів пересування.

Схемою затверджено 11 локацій у Київському районі, 2 – у Малиновському, 117 – у Приморському районі.

Електротранспорт можна буде розміщувати лише за відповідними адресами. При цьому в одній точці можна паркувати не більше 5 самокатів.

Так, у Київському районі міста можна буде розмістити не більше 55 самокатів за 11 адресами; у Малиновському – не більше 10 на двох локаціях, а у Приморському – не більше 580.

«В Одесі, як і у всіх великих містах світу, активно розвивається мікромобільність. По місту їздить багато електросамокатів, при цьому питання їх використання ніяк не регулюється на законодавчому рівні. У подальшому муніципалітетом буде укладено меморандуми у відповідному напрямку з операторами послуг прокату електросамокатів», – зауважив директор Департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Артем Сидоренко.

Нагадаємо, у жовтні Одеса запровадила для самокатів зонування та обмеження швидкості до 12 км/год, в окремих зонах – до 2о км/год.

Позначки: , , ,