Ужгород придбає 10 електробусів на умовах співфінансування в рамках Кіотського протоколу.

Ужгород планує закупити 10 електробусів і стільки ж зарядних станцій в рамках проєкту загальною вартістю 99 млн грн, пише Інтерфакс-Україна. Відповідний проєкт був схвалений в кінці минулого тижня Міжвідомчою робочою групою з розгляду проєктів цільових екологічних (зелених) інвестицій в рамках Кіотського протоколу, створеної Міністерством захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України.

У загальній вартості проєкту передбачено фінансування з держбюджету (безповоротна фінансова допомога) в розмірі 59 млн грн, з міського бюджету – майже 40 млн грн.

Депутати Ужгородської міськради на сесії 3 серпня 2021 схвалили реалізацію цього проєкту на умовах співфінансування.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв повідомив, що Ужгородська міська рада успішно захистила перед Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів проєкт закупівлі 10 електробусів «Електрон Е18» та 10 зарядних станцій:

Це проєкт цільових екологічних (зелених) інвестицій на придбання автобусів з електричними двигунами, який дозволить зменшити викиди парникових газів, а отже покращити екологічний стан нашого міста. Він реалізовується у рамках Кіотського протоколу – тобто за рахунок коштів, отриманих від продажу нашою країною частин установленої кількості викидів парникових газів. На сесії міськради 3 серпня підтримали реалізацію проєкту на умовах співфінансування: загальна вартість близько 99 млн грн, із яких близько 40 млн грн – із бюджету міста. Близько 59 млн. грн. це буде безповоротна фінансова допомога із держбюджету. Закупівля електробусів здійснюватиметься за міжнародною процедурою.

Він також проінформував, що нещодавно в місто приїхали сім нових низькопольних автобусів “Електрон” на додаток до раніше придбаних автобусів цього ж виробника, але вони вже більш зручні і з кондиціонуванням салону:

Приїхали ще 7 нових “Електронів” – більш зручних, із кондиціонуванням салону, які ми у 2020 році придбали для нашого комунального підприємства “Ужгородський муніципальний транспорт”. Через пандемію коронавірусу затрималася поставка комплектуючих на виробництво і тому довелося чекати довше, ніж ми розраховували. Уже незабаром вулицями міста курсуватимуть загалом 27 сучасних низькопідлогових автобусів.

 

Перші 10 автобусів з низькою підлогою “Електрон” Ужгород закупив у 2018 році.

Позначки: , , , ,