В інклюзивному електропоїзді УЗ подбали про зручності для маломобільних людей: всі люди мають мати рівні можливості під час подорожі залізницею.

Укрзалізниця презентувала перший модернізований за новими стандартами приміський поїзд, що враховує потреби людей з інвалідністю.

 

Поїзд має 10 вагонів, що обладнані пандусами, місцями для людей на візках, усі вказівники нанесені шрифтом Брайля, розміщені кнопки виклику поїзної бригади, враховано доступ до туалетних приміщень тощо.
В поїзді замінено низку систем та деталей інтер’єру: встановлено кріплення для велосипедів, кнопка зв’язку тощо.
Роботи з модернізації проводилися в постійній комунікації з уповноваженим президентом України з справ людей з інвалідністю Валерій Сушкевич та громадськими спілками.
Вартість модернізації поїзду – 70 млн грн, тривалість – 2 місяці. Роботи виконані на Київському електровагоноремонтному заводі (КЕВРЗ, належить Укрзалізниці). До кінця року Укрзалізниця планує модернізувати ще 6 поїздів.
Очільник Укрзалізниці Іван Юрик зазначає, що кошти передбачені в фінплані компанії на 2021 рік. Там же передбачено закупівлю 37 пасажирських вагонів, які пристосовані для перевезення людей у інвалідних кріслах.

Програмою Укрзалізниці до 2023 року передбачено низку заходів покликаних зробити залізницю більш доступною для людей з інвалідністю: адаптація вокзалів та зупиночних платфор для людей з інвалідністю, закупівля підйомних платформ, закупівля візків для вагонів.

Нагадаємо, нещодавно Кабмін затвердив порядок безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до будівель і транспорту: “Створюємо безбар’єрне середовище в Україні. Уряд затвердив порядок влаштування засобів безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до будівель та транспорту”, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Також він повідомив, що документ передбачає єдині правила для будівництва інфраструктури, яка буде однаково доступна для всіх людей.
Позначки: , , , , , , ,