Незабаром на лінію вийде ще один тролейбус “VinLine” з автономним ходом, який курсуватиме за маршрутом №12-А “Немирівське шосе – Гніванське шосе”.

КП “Вінницька транспортна компанія” виготовило 10 тролейбусів “VinLine”, половина з них мають автономний хід. Наразі там працюють над виготовленням п’ятого тролейбуса за цей рік (кузов готують до фарбування), повідомили у пресслужбі Вінницької міськради.

 

– Завдяки функції автономного ходу ми можемо продовжувати маршрути, не будуючи контактні мережі. Для вінничан з нових або віддалених мікрорайонів це важливо. Так з’являється більше можливостей зручно дістатись куди потрібно, – повідомив міський голова Сергій Моргунов.

Новий безконтактний тролейбус буде обслуговувати маршрут № 12-А, який запустили минулого року і він є популярним серед містян. Відтепер тут буде 4 тролейбуси.

У міській раді зазначають, що нові тролейбуси VinLine мають низку переваг. Зокрема, 20 км автономного ходу, майже безшумний компресор, модернізовані штанги струмоприймачів, низькополий кузов, економію споживання електрики на 30-40% у порівнянні з моделлю ЗіУ-9.  Проєкт “VinLine” у Вінниці реалізовують з 2019 року.

 

Позначки: , , , ,