До торгів допущені ТОВ “Татра-Юг” та ТОВ “Торговий дім “УКВЗ Україна”.

Тендерний комітет відхилив заявку швейцарської компанії Stadler Bussnang AG на участь в аукціоні з постачання 18 низькопідлогових трисекційних трамваїв до Дніпра та Кривого Рогу на 1,2 млрд грн, свідчить інформація в ProZorro,  пише ЦТС.

У той же час до торгів допущені ТОВ “Татра-Юг” та ТОВ “Торговий дім “УКВЗ Україна” – спершу дилер російського виробника трамваїв Усть-Катавського вагонобудівного заводу. У його документах відсутня інформація, яку конкретно модель трамвая пропонує ТД “УКВЗ-Україна”.

До участі в аукціоні також не допущено ТОВ “БКМ-Україна” (Луцьк) – дилер білоруського “Білкомунмашу“, який має складальне виробництво у Луцьку. Учасник перебуває у зведених відомостях Антимонопольного комітету України (АМКУ).

Заявку на участь планувало подати і українсько-німецьке СП “Електронтранс” (Львів), яке подавало скарги на дискримінаційні умови тендеру, у тому числі до АМКУ, проте той відмовив компанії у задоволенні скарги.

Тендерним комітетом, що подали заявки на участь компаніям (у тому числі Stadler), були висунуті вимоги про усунення невідповідностей у поданих документах до 29 грудня.

Зазначимо, що основу трамвайного парку Дніпра складають модернізовані трамваї “Татра”, також експлуатуються вагони виробництва “Татра-Юг” та близько 30 трамваїв КТМ, випущених у 90-х роках минулого століття (російського виробництва).

Кривий Ріг переважно експлуатує старі вагони КТМ5, а нові вагони (7 одиниць моделі К1 виробництва “Татра-Юг”) востаннє закуповувалися у 2007-2008 роках. Лінія швидкісного трамваю міста переважно експлуатує вагони випуску 80-х років.

Нагадаємо, що 6 жовтня 2021 року у Харкові було підписано меморандум між містом та швейцарським виробником рухомого складу Stadler, спрямований на оновлення парку трамваїв у Харкові.

Позначки: , , , , , , ,