Оператор пасажирських перевезень залізниць Литви (Lietuvos geležinkeliai) LTG Link та компанія Stadler підписали контракт на постачання поїздів сімейства FLIRT.

 

Цей перший контракт компанії в Литві включає базове замовлення на дев’ять електропоїздів та шість контактно-акумуляторних поїздів із пробігом до 70 км на одному заряді для заміни дизель-поїздів, що експлуатуються на неелектрифікованих лініях.

 

Поставки заплановані на 2025 – 2027 роки. з введенням поїздів у обіг починаючи з 2026 р. Stadler також зобов’язується надавати запасні вузли та надавати технічну підтримку протягом 10 років від дати надходження останнього поїзда.

 

У контракті обумовлено опцію додаткового замовлення до 13 електропоїздів, 11 контактно-акумуляторних поїздів з пробігом до 70 км на одному заряді та 15 контактно-акумуляторних поїздів з пробігом до 100 км без підзарядки.

 

Міжміські електропоїзди FLIRT призначені для роботи на маршруті Вільнюс — Клайпеда. У п’ятивагонних 93 метрових поїздах є 200 місць для сидіння, у тому числі 16 першого класу, у виділеній зоні створено умови для роботи з діловими цілями. Передбачені простори для багажу та провезення від 14 до 30 велосипедів залежно від маршруту та сезону. У бістро пасажири можуть отримати напої та харчування.

 

Контактно-акумуляторні потяги завдовжки 65 м мають у складі три пасажирські вагони, модулі тягових акумуляторних батарей розміщені у моторному вагоні. У кожному поїзді — 128 місць для сидіння, можливе перевезення від 6 до 30 велосипедів. Будуть встановлені торгові автомати з продажу напоїв та готової їжі.

 

У поїздах обох типів забезпечено безбар’єрний доступ для осіб з обмеженою мобільністю: передбачені витяги для посадки пасажирів на інвалідних кріслах з низьких платформ, туалети належним чином адаптовані.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на RailwayTechnology

 

Позначки: , , , ,