Компанія Stadler отримала замовлення на постачання восьми електропоїздів FLIRT для оператора VIAS, який виконує регіональні пасажирські перевезення долиною Рейну в Німеччині.

Поїзди експлуатуватимуть на двох маршрутах експрес-перевезень: Кобленц – Франкфурт-на-Майні та Нойвід – Франкфурт-на-Майні. Контракт містить опцію постачання ще одного поїзда.

Рухомий склад закуповує лізингова компанія Alpha Trains, яка передасть їх у довгострокову оренду оператору VIAS. В результаті парк поїздів FLIRT оператора VIAS зросте до 27 одиниць.

 

 

Контрактом передбачено постачання чотиривагонних поїздів FLIRT 3 XL підвищеної місткості (вони складені з вагонів збільшеної довжини). У кожному поїзді передбачено 230 місць для сидіння, загалом у ньому можна перевезти 512 пасажирів. Три багатофункціональні зони розраховані на розміщення до 12 велосипедів, дитячих колясок чи інвалідних крісел. Шість дверей з кожного боку забезпечать швидку посадку пасажирів.

Один із проміжних вагонів із зоною для інвалідних крісел адаптований для безбар’єрного доступу з платформ висотою 55 см. Додатково в кожному поїзді буде підйомник для посадки маломобільних пасажирів із будь-яких платформ. Вагони оснастять енергоефективними кліматичними установками, розетками в салонах усіх класів та Wi-Fi для доступу до Інтернету.

Поїзди обладнають бортовими пристроями Guardia виробництва Stadler, що реалізують функції європейської системи керування рухом поїздів ETCS.

Ввести в експлуатацію нові поїзди планують у 2025 році.

Про це повідомляє CityTrans з посиланням на інформацію ЦТС

Позначки: , , , ,