Компанія Stadler провела офіційну церемонію початку будівництва депо для 55 контактно-акумуляторних поїздів FLIRT Akku, контракт на постачання та технічне обслуговування яких протягом 30 років був підписаний у 2019 р. з транспортним об’єднанням NAH.SH федеральної землі Шлезвіг Гольштейн.

 

Вартість контракту склала близько 600 млн. євро. Потяги FLIRT Akku почнуть вводити в експлуатацію у другій половині літа 2023 р., хоча спочатку планувалося, що вони розпочнуть перевезення пасажирів у грудні 2022 р.

 

Потяги обслуговуватимуть 11 регіональних маршрутів із щорічним пробігом 10 млн поїздів км. Це приблизно 40% поїзної роботи на землі Шлезвіг Гольштейн.

 

Stadler інвестує у будівництво депо близько 30 млн. євро. Депо розташується в Рендсбурзі неподалік Кіля і розпочне роботу навесні 2024 р. У депо вперше з’явиться унікальна інфраструктура для технічного обслуговування та відстою контактно-акумуляторних поїздів, що включає обладнання для підзарядки тягових акумуляторів. Буде створено 30 нових робочих місць.

 

Площа території депо становитиме 77 тис. м². Основний цех включатиме два шляхи з оглядовими канавами та майданчиками для роботи з даховим обладнанням. Передбачено також встановлення для миття кузовів вагонів поїздів, майстерні та шляхи з контактною мережею, на яких можливе підзаряджання тягових акумуляторів восьми поїздів при одночасному прибиранні їх салонів.

 

Також буде влаштовано склад для знятих з потягів тягових акумуляторів та спеціальний контейнер для діагностування їхнього стану.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Railway-News

 

Позначки: , , ,