Анонсований підрозділ Sony Mobility зосередиться на комерційному запуску електромобілів

Технологічний гігант Sony (Японія) планує навесні 2022 створити підрозділ Sony Mobility для виходу на ринок електромобілів, про це повідомляє Reuters із посиланням на президента Sony Кенічіро Йошіду.

Йошида представив прототип спортивного позашляховика VISION-S 02, який використовує ту саму платформу електромобіля, що й раніше оголошене купе VISION-S 01, яке розпочалося тестування на дорогах загального користування в Європі з грудня 2020 року.

Наразі компанія працює над комерційним запуском електромобілів. Хоча її колись домінуючу позицію в споживчій електроніці було підірвано азіатськими конкурентами, такими як південнокорейська Samsung Electronics Co, Sony все ще має арсенал складних технологій у таких областях, як датчики, критичні для автономного водіння.

«З нашими технологіями обробки зображень і зондування, хмарними технологіями, 5G та розважальними технологіями в поєднанні з нашим володінням контентом, ми вважаємо, що Sony має хороші позиції як креативна розважальна компанія, щоб змінити визначення мобільності», — сказав він.

На тлі новин про запуск підрозділу у сфері електрокарів акції Sony зросли на 4,2% на Токійській біржі.

В Україні продаж електромобілів у 2020 році скоротився на 1% – до 7 тис. 455 одиниць, порівняно з 2019 роком. Продажі легкових авто склали 7095 штук (з них нових лише 9%), комерційних – 359 штук (нових – 3%).

Українська зарядна мережа для електромобілів станом на 1 листопада 2021 року налічує 3244 станції, що оперують 7661 терміналом. Кожен термінал обслуговує 4 електромобілі.

Позначки: ,