Працівники «Варшавських Трамваїв» передали Івано-Франківську відремонтований спеціалізований автомобіль Star 1142.

Цією новиною поділився міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

 

Цей спецавтомобіль був у використанні з 1997 року, але його як слід відремонтували. Зробили ремонт кузова, трансмісії та гальмівної системи, оглянули телескопічну вежу.

 

Як запевнив очільник громади, цей спецтранспорт місту точно знадобиться, адже зовсім скоро в Івано-Франківську відкриється нова тролейбусна лінія, яка з’єднає БАМ та Пасічну.

 

«Це зовсім інше покоління. Ми раніше про таку техніку не могли і мріяти. Вона дозволяє виконувати роботи по монтажу, по технічному обслуговуванню контактної мережі і особливо важко доступних місцях. Скажімо, біля галицького моста, де є бордюри – нам нелегко дістатись до контактів, які кріпляться до опори, бо вони знаходяться у важкодоступних місцях. А ця модель, яких в Україні, напевно, ще нема, дозволяє виконувати ці роботи ефективніше», – сказав перший заступник директора КП «Електроавтотранс» Леонід Яковець.

Він пояснив, що старі вишки дозволяють піднімати платформу прямо над собою, а ця – дозволяє змінювати розташування площадки навколо осі. Тож за допомогою преданого автомобіля можна обслуговувати одразу дві лінії контактної мережі, не рухаючи автомобіль з місця.

 

В мерії зазначають, що незважаючи на складний час, в місті збільшується кількість комунального транспорту. Неабияк цьому сприяє міжнародна підтримка та допомога. Зокрема, Чеське місто Їглава подарує Івано-Франківську шість низькопідлогових тролейбусів Skoda 24Tr. Австрійське місто Зальцбург передало тягові двигуни, підіймачі і запасні автозапчастини для тролейбусів. Незабаром Франківськ очікує на автобус з польського міста Ополе.