Польський пасажирський залізничний перевізник PKP Intercity подовжує контракт з Newag на постачання 10 мультисистемних електровозів і замовляє ще п’ять машин. Таким чином, перевезення забезпечуватимуть загалом 15 сучасних локомотивів, які зможуть розвивати швидкість до 200 км/год.

 

Загальна вартість замовлення становить майже 388 млн злотих (95 млн доларів). Контракт є частиною найбільшої інвестиційної програми в історії PKP Intercity вартістю 27 млрд злотих (приблизно 6,6 млрд доларів).

 

Перші придбані машини мають вийти на лінію на межі 2023/2024 років.

 

Усі машини будуть оснащені європейською системою керування поїздами ETCS рівня 2, що значно підвищує стандарти безпеки на коліях. Також вони будуть обладнані системою дистанційної діагностики, яка дасть змогу в режимі реального часу контролювати роботу машин.

 

Нові багатосистемні локомотиви зможуть пересуватися на залізничних лініях із системами електроживлення з напругою: 3 кВ постійного струму, 15 кВ змінного струму та 25 кВ змінного струму.

 

Після отримання схвалення в Німеччині та Чехії нові локомотиви курсуватимуть за такими маршрутами: Варшава—Берлін, Перемишль—Берлін, Гдиня—Берлін, Гдиня—Варшава—Катовіце—Відень (на дільниці до Богуміна). Локомотиви також будуть використовуватися на найпопулярніших внутрішніх маршрутах, таких як Варшава—Гдиня, Варшава—Познань, Варшава—Вроцлав, Варшава—Катовіце, Варшава—Краків.

 

Виробник рухомого складу також надаватиме послуги з технічного обслуговування локомотивів. За договором буде проводитись періодичний ремонт четвертої ланки обслуговування.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Rail.insider

 

Позначки: , ,