Зруйновані мости замінять тимчасовими конструкціями, що витримують пересування важкої техніки

Норвезьке управління державних доріг відправить Укравтодору гуманітарну допомогу у вигляді 10 мостів. Їх буде встановлено замість зруйнованих під час російського повномасштабного вторгнення. Про це пише CityTrans з посиланням на МІУ.
Йдеться про тимчасові мостові конструкції типу acrow/bailey, які підходять для пересування важких транспортних засобів. Ці конструкції дозволять не лише з’єднати населені пункти, а й забезпечать довезення гуманітарних вантажів, проїзд швидких, ремонтних бригад, евакуацію населення.
Мости, загальна вартість яких становить 30 млн норвезьких крон, фінансуються з гуманітарного бюджету Міністерства закордонних справ. В Україні їхнє прибуття очікується у січні.
Усього Норвегія надішле 32 вантажівки гуманітарної допомоги. Участь у відправленні мостів взяли Міністр транспорту Норвегії Йон-Івар Нігорд та Міністерка закордонних справ Норвегії Аннікен Гюітфельдт.
Нагадаємо, Укравтодор вже отримав тимчасові мости від Чехії та Франції. Це 9 металевих конструкцій, частина з цих мостів вже встановлена у деокупованих регіонах, зокрема на Київщині та Харківщині.
Позначки: , , ,