Французький державний оператор гуманітарної діяльності CDCS подарував Укравтодору 3 переправи, які будуть встановлені в Чернігівській області. Сьогодні, 1 грудня 2022 року, мости прибули в Україну.

 

 

 

 

«Надані Францією мости будуть використані для покращення мобільності населення на Чернігівщині. Пріоритетом є їх облаштування на тих ділянках доріг, від яких критично залежить гуманітарна ситуація в регіоні.

Працюємо з нашими міжнародними партнерами над тим, щоб збільшити кількість таких мостів для облаштування в деокупованих регіонах.

Дякую Міністру транспорту Франції Клеману Бону, Посольству Франції в Україні, партнерам з французького державного оператора CDCS та компанії Matière за оперативну та ефективну співпрацю. Продовжуємо спільно працювати над оцінкою руйнувань та формуванням першочергових потреб для відновлення», – прокоментував Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Європейські партнери замовили конструкції у компанії Matière, яка виготовила їх під необхідні Україні параметри. Три мости завдовжки 68, 34,2 і 23 метри допоможуть якнайшвидше забезпечити сталий рух транспорту на основних державних дорогах Чернігівської області.

Французькі мости стали результатом плідної співпраці Міністерства інфраструктури України, Міністерства закордонних справ України, Центру з подолання криз та надання підтримки (CDCS) та компанії Matière.

 

 

 

 

Про це пише CityTrans з посиланням на інформацію  Міністерства інфраструктури України.

Позначки: , ,