ТОВ “Мотор Девелопмент Груп”, офіційний дистриб’ютор автобусів KARSAN на території України,  представить у своїй експозиції дві моделі міських автобусів KARSAN Atak і Jest

Проєкт KARSAN почав працювати в Україні з квітня нинішнього року. Офіційним дистриб’ютором добре відомого в світі турецького бренду KARSAN у нас в країні стала компанія “Мотор Девелопмент Груп”. На виставці City Trans & Parking 2021 вона представить дві моделі міських автобусів KARSAN Atak і Jest.

У Харкові на міських маршрутах працює дві моделі автобусів KARSAN. Це – 6-метровий JEST + на 22 місця і 8-метровий ATAK на 60 місць. Автобуси комплектуються економічними дизельними двигунами FPT (Fiat Powertrain Technologies), що відповідають екологічним нормам Євро-6. Силовий агрегат може бути сагрегатірован, на вибір, з 6МКПП або 6АКПП.

Як розповіли в МДГ виданню Автоконсалтинг, основна відмінність автобусів KARSAN від більшості маршруток, які сьогодні використовуються в Україні – низькопідлогова конструкція. Справа в тому, що більшість автобусів, зібраних в Україні, побудовані на рамному вантажному шасі, і зробити у них низьку підлогу для зручності посадки і висадки пасажирів, – технічно складно, a в автобусах KARSAN несучий кузов з алюмінієвими і композитними елементами, низькою підлогою і пневмопідвіскою (в моделі ATAK).

Завдяки системі кнілінг, автобус ATAK здатний зробити нахил кузова в сторону дверей на зупинці, а пневмопідвіска забезпечена функцією зміни висоти дорожнього просвіту. Більш легка конструкція кузова забезпечує економію палива і кращу керованість. Крім того, автобуси KARSAN мають невеликий радіус розвороту, що дуже важливо на вузьких вулицях центральної історичної частини багатьох українських міст.

Автобуси KARSAN можуть комплектуватися в залежності кліматичних вимог регіону: кондиціонерами, додатковими обігрівачами салону, підігрівом лобового скла і зовнішніх дзеркал і багатьма іншими опціями для зручності пасажирів і водія, а кузова оброблені катафорезним покриттям і захищені додатковим антикорозійним покриттям, що дозволяє надавати гарантію на кузов 10 років. У салоні встановлені валідатори, для можливості безконтактної оплати за проїзд, антивандальні сидіння, передбачені місця для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями та місця для дитячих колясок, а робоче місце водія обладнане ергономічним сидінням. Всі технічні деталі можна подивитися на українському сайті виробника https://www.karsan.com/ua

Гарантія заводу на самі автобуси – 2 роки або 200 тис. км пробігу. Планове техобслуговування від ТО до ТО – кожні 20 тис. км пробігу. Вартість експлуатації на 20 тис. км пробігу становить від 6900 грн. для моделі KARSAN JEST + і від 11900 грн. для KARSAN ATAK.

Всього на харківські міські маршрути намічено випустити 150 автобусів JEST+ та ATAK. Можлива поставка і електричних версій даних моделей.

У Харкові разом з виходом на маршрути автобусів KARSAN, почала працювати турецька оперативна сервісна бригада від заводу виробника. Її фахівці не тільки можуть надати сервісну допомогу, а й забезпечити консультацію водія в режимі он-лайн, якщо вона знадобиться. Представники заводу KARSAN ретельно вивчають умови експлуатації продукції в Україні, з кліматичними особливостями регіону, якістю українських доріг і місцевого палива, щоб оптимально адаптувати технічні особливості автобусів, які поставлятимуться в нашу країну. Так завод KARSAN робить у всіх країнах, куди експортує свою продукцію. А це – 11 європейських держав, Ізраїль і 3 країни в Південній Америці.

Крім оперативного сервісу, в Харкові діє мережа СТО для обслуговування турецьких автобусів з новітнім діагностичним обладнанням, підготовленими фахівцями і заводським (від KARSAN) оновленням програмного забезпечення. Тут же (в Харкові) вже є склад запчастин, який здатний забезпечити виконання регламентних технічних ремонтів в повному обсязі. Його укомплектовували з урахуванням досвіду експлуатації автобусів KARSAN в інших країнах. На складі знаходяться в достатній кількості фільтра, гальмівні колодки та інші витратні матеріали, які доступні 24/7, також запчастини в зборі: КПП, мости тощо; і запчастини кузовний групи: бампера, скла. Причому, на автобусах Karsan можна використовувати, як оригінальні запчастини, так і багато комплектуючі Fiat і Iveco, що збільшує їх ремонтопридатність і взаємозамінність запасних частин. При необхідності будь-яку відсутню запчастина можливо оперативно доставити зі складу в Туреччині та Європі, що дозволяє в повній мірі забезпечити найкоротші терміни виконання ремонту і уникнути простий громадського транспорту.

Такі ж склади запасних частин будуть створені в міру розширення дилерської мережі. На сьогоднішній день “Мотор Девелопмент Груп” шукає партнерів в великих обласних містах, таких як: Дніпро, Львів, Одеса, Львів, Запоріжжя, Хмельницький, Вінниця, Полтава, Краматорськ. Подробиці можна дізнатися за телефоном +380673782020 або електронною поштою info@mdg.com.ua

Для приватних перевізників, яким покупка автобуса Karsan може бути економічно складній, “Мотор Девелопмент Груп” пропонує вигідні умови лізингу та кредитування. У програмі фінансування беруть участь державні і приватні банки. Природно, при закупівлі великих партій, передбачений дисконт від заводу.

В “Мотор Девелопмент Груп” є свій власний тестовий парк автобусів JEST + і ATAK, на яких можуть запропонувати не тільки спробувати проїхати за кермом зацікавленим перевізникам, а й виїхати на маршрут для тестової експлуатації, щоб потенційні покупці отримали реальний досвід експлуатації автобусної техніки KARSAN. До поставки автобусів в Україні доступні дизельні і повністю електричні 6-ти метрові автобуси JEST +, дизельні і повністю електричні 8-ми метрові автобуси ATAK, дизельні, повністю електричні та газові CNG автобуси 10, 12 і 18 метрів автобуси MENARINIBUS CITYMOOD, а також міжміського дизельний 8-ми метровий автобус STAR. Комплектацію, вартість і умови придбання автобусів KARSAN можна дізнатися по телефону +380673782020 або електронною поштою: info@mdg.com.ua

До слова, ті хто хоче посидіти в салоні автобусів Karsan, детально оглянути всі деталі і ознайомитися з технічними ноу-хау, зможуть це зробити зовсім скоро – 12-13 жовтня в Києві на виставці City Trans & Parking, яка буде проходити у виставковому центрі Nivki -hall.
Там же представники Karsan і «Мотор Девелопмент Груп» дадуть відповідь на всі питання.

Позначки: , ,