Кривий Ріг розпочав процедуру закупівлі трамваїв за кошти IFC

Комунальне підприємство “Швидкісний трамвай” (Кривий Ріг) розпочало процедуру закупівлі 15 односекційних трамвайних вагонів для міської лінії та запчастин до них за кредитні кошти, надані місту Світовим банком.

Згідно з оприлюдненим у системі ProZorro запрошенням до подання конкурсних пропозицій, торги проводяться відповідно до процедур міжнародних конкурсних торгів (одноконвертна процедура), передає БізнесЦензор.

Як повідомляється, потенційні учасники торгів також мають надати пропозиції щодо надання супутніх послуг, що включають перше сервісне обслуговування трамвайних вагонів. Термін доставки вагонів замовнику – не пізніше 240 днів із дати підписання договору.

Публічне розкриття пропозицій заплановано на 21 лютого 2022 року.

Усі пропозиції мають бути забезпечені заставним забезпеченням у сумі 200 тис. євро.

Нагадаємо, у грудні 2021 року Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з групи Світового банку надала Кривому Рогу кредит на суму 13,7 млн євро ​​на придбання 15 трамвайних вагонів та реконструкцію близько 1 км трамвайних колій.

Кривий Ріг переважно експлуатує старі вагони КТМ5, а нові вагони (7 одиниць моделі К1 виробництва “Татра-Південь”) востаннє закуповувалися у 2007-2008 роках. Лінія швидкісного трамваю міста переважно експлуатує вагони випуску 80-х років.

Як повідомлялося, уряд України постановою від 9 червня 2021 року направив 1,2 млрд грн субвенції Дорожнього фонду держбюджету на закупівлю нових трамваїв для Дніпра та Кривого Рогу. У серпні в ProZorro було оголошено тендер на цю суму на закупівлю 18 повністю низькопідлогових трисекційних трамваїв для цих міст. Тендер був визнаний таким, що не відбувся, оскільки обидві заявки – львівського СП “Електронтранс” та дилера білоруського виробника ТОВ “БКМ-Україна” – були відхилені.

Повторний конкурс оголошено 4 листопада, заявки на участь бралися до 6 грудня, аукціон заплановано на 11 січня 2022 року. Проте наразі СП “Електронтранс” подало скаргу на дискримінаційні умови тендеру до Антимонопольного комітету України, який має намір розглянути її 14 грудня.

IFC працює більш ніж у 100 країнах. У 2021 фінансовому році обсяг інвестицій IFC у приватні компанії та фінансові інститути країн, що розвиваються, досяг $31,5 млрд.

Позначки: , , ,