Покращення громадського транспорту Кривому Рогу активізує екологічне відновлення регіону, – IFC

IFC, що входить до групи Світового банку, надасть місту Кривий Ріг кредит на суму 13,7 млн євро для придбання 15 трамвайних вагонів, що істотно заощаджуватимуть електроенергію завдяки регенерації енергії. Про це повідомляє CT&P з посиланням на інформацію корпорації.

Також за рахунок фінансування IFC буде відремонтовано приблизно один кілометр трамвайних колій на ділянці, що має надважливе значення для транспортної артерії схід-захід у центрі міста.

Повідомляється, що трамвай є головним видом громадського транспорту для міста з населенням близько 630,000 осіб. Однак, значна кількість трамвайних вагонів Кривого Рогу перебуває в експлуатації понад 30 років, що набагато перевищує їх нормативний строк служби.

Інвестиція IFC, що складається із 10.2 мільйона євро з власного рахунку та 3.5 мільйона євро у вигляді змішаного фінансування від Фонду чистих технологій, що є частиною Фонду кліматичних інвестицій, допоможе найбільшому промисловому центру країни за умов обмеженого державного фінансування модернізувати систему громадського транспорту та підвищити енергоефективність цього сектору.

IFC продовжить консультувати місто щодо того, як покращити операційну та фінансову сталість його трамвайного підприємства при одночасному підвищенні ефективності перевезень та оптимізації мережі маршрутів.

Нагадаємо, під час виставки City Trans & Parking 2021 у рамках конференції “Розвиток сталої мобільності в Україні” транспортний консультант IFC Олена Чернишова розповідала про ініціативу «Міста», а також про те, як корпорація налагодила стратегічне партнерство з містами Маріуполь та Запоріжжя, що допомогло органам місцевого самоврядування цих міст перейти на більш екологічні альтернативи міського транспорту та покращити якість комунальних послуг в Україні.

 

Позначки: , , ,