Іспанський регіональний залізничний оператор Euskotren прийняв перші два з чотирьох електропоїзди CAF Class 940, щоб модернізувати свій парк за допомогою поїздів, які пропонують вищу продуктивність, ніж старі типи.

Замовлення на суму 32 млн євро, розміщене на початку лютого 2021 року, було підтримано фінансуванням ЄС Recovery & Resilience.

 

Чотири EMU заплановано ввести в експлуатацію цього літа, курсуючи від Андая, Іруна та підземного маршруту, який незабаром буде завершено під центром Сан-Себастьяна до Ласарте-Орії.

 

EMU має чотири вагони, на один більше, ніж попередній клас 950, що забезпечує місткість приблизно 400 пасажирів, включаючи 120 сидячих міст. Вони обладнані туалетами, місцями для людей з обмеженими можливостями пересування, автоматичними пандусами, аудіовізуальними оповіщеннями та протиковзкою підлогою.

 

Також EMU оснащені ETCS, технологією моніторингу в реальному часі та вдосконаленою системою керування тяговим двигуном для зменшення споживання енергії.

 

 

Інші поточні роботи зі збільшення пропускної спроможності включають будівництво міжміської лінії метро в Сан-Себастьяні з трьома станціями, щоб замінити необхідність руху наскрізних поїздів заднім ходом на поточній кінцевій станції Амара.

 

Наприкінці січня спільне підприємство Moyua та Iza отримало 30-місячний контракт на суму 11,3 млн євро на модернізацію підземної станції Anoeta, що прилягає до стадіону Reale Arena на лінії Сан-Себастьян – Андай. Це включатиме подовження платформ, заміну будівлі вокзалу на рівні вулиці та створення другого входу.

 

«Ми маємо створити необхідну інфраструктуру, щоб розширити наші поїзди, трамваї та метро по всій території, а також збільшити та вдосконалити парк рухомого складу, щоб надавати громадянам якісні послуги», — сказав міністр планування, житлового будівництва та транспорту Іспанії, Іньякі Арріола під час інспекції перших двох EMU.

 

Про це повідомляє CityTrans з посиланням на Railway Gazette.

 

Позначки: , , , , ,