Національний залізничний оператор Німеччини Deutsche Bahn (DB) скористався опціоном іспанської вагонобудівної компанії Talgo на суму 1,4 млрд євро на додаткове постачання 56 поїздів ICE L та опціоном на 0,6 млрд євро – 17 поїздів Siemens Mobility ICE3neo.

 

Постачання заплановано на 2026-30 роки. Таким чином, до 2030 року середній вік рухомого складу DB поїздів ICE та Intercity знизиться з 18 років до 12 років.

 

Замовлення розміщені в рамках діючих рамкових контрактів: у 2020 році був підписаний контракт з Siemens Mobility на постачання 90 поїздів ICE3neo, у 2019 році за згодою з Talgo на постачання 79 поїздів ICE L.

 

 

Перші комплекти ICE3neo із сімейства Velaro MS від Siemens Mobility знаходяться в експлуатації з грудня 2022 року.

 

Вони розвивають максимальну швидкість 320 км/год і в першу чергу призначені для використання на високошвидкісних лініях, які курсують між Північним Рейном-Вестфалією, Франкфуртом і Мюнхеном, а також між Берліном і Мюнхеном.

 

Перші замовлені комплекти ICE L зі швидкістю 230 км/год знаходяться на стадії виготовлення та будуть введені в експлуатацію на маршруті Берлін — Амстердам з жовтня 2024 року.

 

Останнє замовлення дозволить використовувати цей тип на інших маршрутах по всій Німеччині.

 

ICE L запропонує покращене відчуття простору з короткими вагонами, новою концепцією освітлення та новим дизайном інтер’єру. У двотактних поїздах буде 17 вагонів плюс локомотив. Це будуть єдині поїзди ICE з посадкою на висоту платформи по всьому поїзду.

 

 

Багатосистемні локомотиви Talgo заощадять час на транскордонних маршрутах з можливістю обслуговування до Копенгагена та Відня.

 

Вагони також сумісні з локомотивами інших виробників, що дозволяє працювати на неелектрифікованих лініях.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Railway Gazette

 

Позначки: ,