Південна Моравія (Чехія) отримала 36 електропоїздів, виготовлених на платформі RegioPanter компанією Škoda Transportation. Останній 37-й 4-вагонний поїзд має прибути наприкінці червня 2023 р.

 

Вартість проекту з оновлення парку пасажирського рухомого складу склав близько 280,7 млн. євро. Цей проект було схвалено у грудні 2019 р. та профінансовано у розмірі 223 млн євро з Фонду згуртування ЄС (Cohesion Policy).

 

Сучасний рухомий склад починає обслуговування двох найбільш завантажених регіональних залізничних сполучень із Брно, столицею краю. У замовлення входять 31 4-вагонний електропоїзд (у кожному — 333 місця для пасажирів) та шість 2-вагонних на 146 місць кожен. Поїзди, які розраховані на швидкість руху 160 км/год, оснащені пристроями європейської системи управління рухом ETCS.

 

У низькопідлогових 4-вагонних електропоїздах передбачено 21 місце для велосипедів, 6 — для дитячих колясок, у 2-вагонних — відповідно 9 і 4. Є USB порти, розетки, сучасна інформаційна система з екранами, на які виводяться відомості про зупинки, пересадки та аварійні ситуації. У поїзді передбачено наявність комплектів дефібриляторів, що дозволить врятувати життя пасажира під час зупинки серця.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Railway Supply

 

Позначки: , , ,