Міністерство транспорту та комунікацій Болгарії проводить тендери на закупівлю рухомого складу на загальну суму близько 1,4 млрд. євро.

 

Переможці повинні також забезпечити технічне обслуговування нового рухомого складу протягом 15 років та навчання персоналу. Постачання очікується через 2 – 3 роки після укладання контрактів.

 

Закупівлі виконуються у рамках Національного плану відновлення та сталого розвитку Болгарії при співфінансуванні із фондів Європейського союзу. Рухомий склад належатиме міністерству транспорту та комунікацій, яке надасть його національному оператору БДЖ (Б’лгарські д’ржавні залізниці) для виконання перевезень за контрактами.

 

За даними міністерства, заявки подали 32 компанії, у тому числі CRRC, Alstom, Siemens Mobility, Stadler Rail, CAF, Hyundai Rotem, Talgo, Škoda Transportation та ін.

 

Вартість найбільшого тендеру перевищує 613,6 млн євро. Виконавець поставить 20 поїздів, розрахованих на максимальну швидкість руху 200 км/год, у тому числі десять чотиривагонних (300 місць) та десять п’ятивагонних (360 місць).

 

Щонайменше 10 % місць мають бути адаптовані для громадян з обмеженою мобільністю. Вагони оснастять автоматичною системою підрахунку пасажирів.

 

Два тендери охоплюють приміські електропоїзди з максимальною швидкістю до 160 км/год. Перший тендер, на суму понад 562,4 млн євро, включає постачання 35 одноповерхових електропоїздів на 200 місць, другий вартістю 209,6 млн євро, який включає 7 двоповерхових електропоїздів на 300 місць.

 

Переможець четвертого тендеру поставить 18 маневрових локомотивів на суму 47,5 млн євро.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Railway PRO

 

Позначки: , , ,