29 березня 2023 р. французький виробник Alstom та Irish Rail разом продемонстрував повнорозмірний макет вагона акумуляторного електропоїзда X’trapolis DART+

 

Презентація вагона відбулася у присутності міністра транспорту Ірландії Імона Райана, технічного директора, Джима Міда (Ірландія). виконавчий директор Rail), Нік Кроссфілд (керуючий директор Alstom у Великобританії та Ірландії) та Пірс Вуд (керуючий директор Alstom в Ірландії).

 

«Ми раді, що можемо продемонструвати Irish Rail та ірландській громадськості їхній новий потяг DART+. Потяги демонструють намір Irish Rail швидко рухатися до декарбонізації мережі приміського сполучення у Великому Дубліні, найбільш густонаселеному приміському районі Ірландії», – наголосив Керуючий директор Alstom у Великобританії та Ірландії, Нік Кроссфілд

 

Потяги до Дубліна розроблені спеціально для програми DART+.

 

Кожен 82-метровий поїзд DART+ матиме місце для 550 пасажирів із широкими прохідними проходами, низькою підлогою та автоматичною висувною сходинкою для максимального доступу для всіх пасажирів. Інші функції включають виділені велосипедні та сімейні зони, покращені функції для пасажирів, такі як зарядні пристрої для мобільних телефонів, зручно розміщені на рівні плечей, а також для електровелосипедів та електросамокатів; і передові системи відеоспостереження по всьому поїзду, щоб підвищити безпеку клієнтів і співробітників.

 

Десятирічна рамкова угода дозволяє придбати до 750 електричних вагонів і вагонів з акумуляторною електрикою для мережі DART+. На додаток до парку, Alstom надасть низку послуг, включаючи угоду про технічну підтримку та постачання запчастин протягом перших 15 років експлуатації парку, розгортання своїх технологій HealthHub і TrainScanner для прогнозованого технічного обслуговування та надання трьох симуляторів поїздів для підтримки навчання водіїв.

 

Розширення парку DART у рамках програми DART+ фінансується Національним управлінням транспорту в рамках Національного плану розвитку на 2021-2030 роки.

 

37 потягів із 31 замовленим п’ятивагонним акумуляторно-електричним вагоном (BEMU) зможуть подорожувати понад 80 кілометрів за межами електрифікованої мережі DART за рахунок чистого живлення від акумулятора, тим самим знімаючи старий дизельний рухомий склад з неелектрифікованих ліній.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на прес-центр Alstom

 

Позначки: , , ,