Транспортні адміністрації трьох міст Франції обрали компанію Alstom як постачальника вагонів трамваю нового покоління. Рамкова угода, укладена з Alstom, передбачає мінімальне замовлення 22 вагонів трамваю сімейства Citadis: дев’яти – для Тулузи, восьми – для Бреста та п’яти – для Безансона.

 

 

 

У разі потреби протягом 8 років можуть бути оформлені додаткові замовлення. У березні 2025 р. буде поставлено трамваї для Безансона, в експлуатацію вони надійдуть у вересні того ж року. До Бреста перші вагони прибудуть у липні 2025 р., до Тулузи — у січні 2026 р.

 

Почати їх експлуатацію передбачається відповідно у січні та вересні 2026 р.

 

 

 

 

Довжина кожного вагона — 32,5 м, ширина — 2,4 м. З кожної сторони кузова розташовані чотири двостулкові двері з шириною отвору 1,3 м і дві одностулкові.

Вагони, кожен із яких вміщує 201 пасажира, відповідають вимогам забезпечення умов для осіб з обмеженою мобільністю: передбачені кнопки відчинення дверей на зручній висоті та місця для інвалідних крісел. Салон обладнаний системою кондиціювання та засобами інформування пасажирів.

 

 

 

Порівняно з експлуатованими трамваями, нові вагони відрізняються на 25 % меншим споживанням енергії. Застосовано системи клімат-контролю та світлодіодне освітлення. До 99% використаних у їх конструкції матеріалів придатні для переробки чи повторного використання.

 

Обслуговування нових вагонів вимагає на 18% менше операцій протягом 30 років експлуатації.

З урахуванням потреб у ремонті зменшено необхідність постачання запасних частин та покращено доступність компонентів.

Встановлено датчики для дистанційної діагностики, що дозволяє попередити можливі відмови обладнання та скоротити тривалість простоїв, забезпечити оптимальну готовність у регулярній експлуатації.

 

Про це повідомляє CityTrans з посиланням на прес-центр Alstom

 

Позначки: , ,