Оператор громадського транспорту Страсбурга Compagnie des Transports Strasbourgeois (CTS) та влада столиці регіону Гранд Ест на північному сході Франції уклали з компанією Alstom рамкову угоду на постачання 22 вагонів трамваю сімейства Citadis.

 

Контракт вартістю 250 млн. євро розрахований на 8 років, протягом яких можуть бути замовлені додаткові вагони. Про це повідомляє  CityTrans

 

Перші трамваї буде поставлено у березні 2025 р., їх введуть в експлуатацію наприкінці того ж року.

 

Кожен вагон завдовжки 45 м та шириною 2,4 м розрахований на перевезення 286 пасажирів. Вісім пар двостулкових дверей шириною по 1,3 м прискорять посадку та висадку пасажирів, передбачені зони для розміщення інвалідних крісел та дитячих візків.

 

Трамваї обладнані кондиціонерами, динамічною системою інформування пасажирів та системою відеоспостереження, відповідають вимогам доступності для людей з обмеженою мобільністю.

 

Нові вагони споживають енергії як мінімум на 20 % менше у порівнянні з експлуатованими завдяки ефективній системі клімат-контролю та світлодіодному освітленню.

 

Крім того, всі матеріали на 95% придатні для вторинної переробки і на 99% – для повторного застосування. Також нові трамваї дозволять скоротити обсяг технічного обслуговування на 30% протягом 30 років експлуатації, у тому числі завдяки віддаленій діагностиці обладнання.

 

Позначки: , , ,