Цьогоріч в Україні буде виготовлено перший зразок водневого громадського транспорту

Голова правління Ukrainian Hydrogen Association Василь Доронін повідомив, що для виробництва водневого громадського транспорту в Україну була поставлена перша партія водневих паливних елементів (комірок):

Вперше офіційно воднева комірка Ballard в Україні! Вітаємо наших партнерів – виробника обладнення для тролейбусів та електричних автобусів PTS! 

Доронін стверджує, що перший водневий автобус буде виготовлено в Україні вже цього року.

Нагадаємо, проєкт з виробництва першого водневого автобусу в Україні презентувала компанія-інтегратор ВК «Політехносервіс» спільно з Ukrainian Hydrogen Association під час виставки CITY TRANS & PARKING 2021.

12 жовтня 2021 року Hydrogen Europe, Ukrainian Hydrogen Association та компанії – Політехносервіс, Worthington Industries, Ballard Power Systems уклали угоду про співпрацю щодо розвитку водневої інфраструктури, а також виготовлення водневих електробусів та тролейбусів в Україні.

Юрій Бомбандьоров, співвласник ВК «Політехносервіс»:

– Ми готові до такого партнерства, щоб у найближчому майбутньому створити прототип, а згодом приступити до виробництва як обладнання, так і рухомого складу для потреб різних міст з рішеннями поставки не лише самих електробусів чи тролейбусів з водневими технологіями, але й надавати комплексні рішення для міст, які будуть задіяні у цьому проєкті, з побудови комплексних систем живлення на водні.

Обен Улуч, директор з продажів Ballard Power Systems у Європі, Азії, Африці та Індії:

– Я надзвичайно радий співпраці з Ukrainian Hydrogen & Energy Storage Association та українським виробником Політехносервіс. Ми впевнені, що проєкт виробництва електробусів та тролейбусів з паливними комірками Ballard Power Systems буде успішно реалізований в Україні, ми надаватимемо зі свого боку всіляку підтримку та допомогу.

Позначки: , , , , , ,