Модель А18 має стати конкурентом автобусів виробництва МАЗ

Запорізький автомобільний автозавод займається розробкою нової моделі автобуса А18, яка має скласти конкуренцію продукції Мінського автозаводу. Про це пише CT&P з посиланням “БізнесЦензор”.

Голова правління ЗАЗ Микола Євдокименко уточнив, що модель ЗАЗ А18 – це низькопідлоговий міський автобус завдовжки до 12 метрів, аналог автобусу А10, тільки з великою пасажиромісткістю:

«ЗАЗ освоїв виробництво автобусів А08 малого класу у трьох виконаннях, автобуса середнього класу А09 на шасі Mersedes та низькопідлогового автобуса А10 з кузовом, що несе. А18 буде аналогічним А10, тільки з більшою пасажирською місткістю», – пояснює Євдокименко.

У планах підприємства початок виробництва ще однієї моделі – автобуса ЗАЗ А09, сертифікацію якої в Україні вже проведено. Це буде ще одна модель заміського автобуса, розробленого на базі шасі Mercedes-Benz. Його довжина – понад 9 метрів.

Його самостійно спроєктували інженери ЗАЗ. Під час створення конструкції керувалися рекомендаціями компанії Mercedes для виробників автобусів з використанням двигуна, коробки передач та задньої підвіски Mercedes.

Серійне виробництво цієї моделі має розпочатися з 2022 року.

Інтерес до цих автобусів є як на ринку України, так і в інших країнах. Можливі експортні поставки до Польщі та інших країн, які, власне, вже й ведуться.

Микола Євдокименко зазначив, що в Україні є п’ять виробників автобусів, які конкурують між собою як на внутрішньому ринку, так і зовнішніх.

Окрім локальних виробників за український ринок борються імпортери. Насамперед – це Мінський автозавод (МАЗ).

Позначки: , ,