У тестовому режимі система керування дорожнім рухом працює вже місяць, тепер її презентували громадськості 

Перша в країні система керування дорожнім рухом почала працювати на автомобільній дорозі «Київ – Бориспіль». Про це повідомили в «Укравтодор».

У відомстві розповіли, що за умовами руху на 17- кілометровій ділянці траси М-03 допомагають стежити 19 інформаційних порталів та більш як 130 камер:

Ця система є першою в Україні. Впродовж місяця система працювала в тестовому режимі.

На інформаційних табло відображаються: інформація про дорожні умови та обмеження, дозволена швидкість, дорожні затори, температура та стан дорожнього покриття.

Для контролю і моніторингу ділянки руху застосовується система Invipo. Ця платформа дозволяє інтегрувати проєкти інтелектуальних транспортних систем: об’єднує дорожні технології та системи, централізує їхні контрольні точки, збирає та перевіряє дані, створює розумні сценарії та аналітичні інструменти, пояснили в «Укравтодор». Завдяки цій платформі  оператори можуть контролювати та керувати дорожніми технологіями, пристроями та системами з одного місця.

У відомстві нагадали, що минулого року Бориспільську трасу оновили. Вона генерує один із найбільших показників трафіку в Україні – 85 000 авто на добу. Для збереження відремонтованої дороги – змонтовано майданчик зважування-в-русі WIM.

Підтримувати її у хорошому стані критично важливо, адже це шлях до головних повітряних воріт України, зазначили в «Укравтодор».
Позначки: , , ,