Агентство автомобільний доріг України «Укравтодор» повідомило, що за 100 днів розв’язаної Росією війни в Україні зруйновано 24 тисячі кілометрів доріг і 300 мостів.

Через російську агресію в Україні завдано масштабних руйнувань транспортній інфраструктурі. Отже, всі масштабні проєкти «Великого будівництва» призупинили, натомість довелось працювати на критично важливих маршрутах та «дорогах життя».

 

«На деокупованих територіях, станом на сьогодні забезпечили проїзд 39 тимчасовими переправами на дорогах до Києва, Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Чернігова, Харкова, Сум, Миколаєва. Відкрили рух по «Варшавській трасі» з Києва до Ковеля. На цій трасі у двох областях через війну було знищено три мости. Всі три переправи вже функціонують. Відкрили рух для вантажівок по трасі М-06 Київ-Чоп. Поруч зі зруйнованим мостом у перші тижні деокупації, у Стоянці звели тимчасову переправу для легкового транспорту, але вантажівкам доводилось об’їжджати зайві кілометри. Наразі транспорт може рухатись відновленим лівим поїздом мосту», – розповіли в «Укравтодорі».

Вчора було відкрито рух ділянкою траси Н-31 на Дніпропетровщині – це майже 30 км автошляху за маршрутом Полтава – Київ.

 

Сьогодні роботи йдуть на дорозі дорогою М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ, яка є транспортним коридором між Сумською та Чернігівською областями.

 

«Не зупиняється і розчищення і прибирання доріг від військової та цивільної техніки, сміття та бруду. 930 км доріг державного значення та комунальних вулиць київського передмістя – очищено», – прозвітували в «Укравтодорі».

 

Фото: Укравтодор