Головний сервісний центр МВС надає можливість кожному власникові електрокару з номерним знаком із літерою V табо Z замінити його на іншу літеросполуку. Йдеться лише про ті транспортні засоби, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння.

 

«Два роки тому сервісні центри МВС почали видавати «зелені» номерні знаки для електрокарів. Правова регламентація – Наказ МВС України №166 від 2 березня 2021 року. Зазначений відомчий акт визначає серії номерних знаків для електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів та інших типів електричного транспорту – з літеросполуками латинської абетки, що починаються з літер Z та Y. Спочатку сервісні центри МВС видавали номерні знаки з літерою Z, що означає Zero Emisson – нульові викиди. Найближчим часом усі сервісні центри МВС будуть забезпечені номерними знаками із літеросполукою «YА». Тому на дорогах нашої країни будуть пересуватися електрокари різних серій», – зазначається у повідомленні головного сервісного центру МВС.

Для заміни номерного знаку необхідно звернутися до сервісного центру з транспортним засобом і відповідними документами (паспорт, ІПН, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, квитанція про оплату послуги).