У Вінницькій міській територіальній громаді дорожні служби приступили до робіт з поточного ремонту доріг з використанням рециклерів. Першочергово вони виконуватимуться на вулицях, де інтенсивний трафік і проходять основні маршрути громадського транспорту.

У Вінниці вже не один рік для поточного ремонту доріг у холодну пору використовують рециклери. Адже в міжремонтний період температурний режим не дозволяє в повній мірі дотримуватись технічних вимог при влаштуванні гарячих асфальтобетонних сумішей. Тому такі роботи проводяться із застосуванням рециклерів з використанням так званого холодного асфальту. Спочатку працівники проводять підготовку місця асфальтування. Для цього вибоїни в дорожньому покритті прочищаються від бруду, залишків снігу чи льоду. А потім за допомогою газових горілок остаточно випалюються залишки води та розігрівається основа так званої ремонтної карти. Працівники обробляють цю основу бітумом та заповнюють її розігрітою рециклером асфальтобетонною сумішшю з її подальшим ущільненням за допомогою катків та віброплит.

Такі роботи дозволяють подовжити термін експлуатації асфальтного покриття та зупинити подальше руйнування через перепади температур, – розповідає начальник відділу ремонту об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Леонід Демченко. Дві бригади з допомогою рециклерів розпочали лагодити пошкоджені ділянки дороги на центральних вулицях Вінниці. Спочатку будемо ремонтувати головні вулиці, де ходить громадський транспорт, згодом перейдемо на другорядні, – уточнює Леонід Демченко.

Він додає, що спеціалісти департаменту та комунального підприємства “Вінницьке шляхове управління” постійно проводять моніторинг дорожньої мережі міста для своєчасної ліквідації аварійності на дорогах.