У Чернівецькій області дорожня техніка почала капітальний ремонт маршруту Т-26-08 Сторожинець – КПП «Красноїльськ» до пункту пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» після зимової перерви.

 

Дорожні роботи проходять на ділянці від селища Красноїльськ до пункту пропуску. Зокрема, влаштовують систему водовідведення, тротуари та металеве бар’єрне огородження.

 

З початком повномасштабного вторгнення трафік Україна – ЄС суттєво зріс, в тому числі у Чернівецькій області. Щоб розвантажити трасу М-19 та створити ще один альтернативний маршрут до кордону з Румунією, у 2022 році розпочали ремонт 7 кілометрів дороги Т-26-08 Сторожинець – КПП «Красноїльськ» біля самого пункту пропуску. Раніше там було лише гравійне покриття.

 

 

 

Основні роботи було зроблено торік. Дорогу розширили до 7 метрів та влаштували цементобетонне покриття, яке здатне витримати суттєвий потік великовагового транспорту.

 

У листопаді 2022 року запрацював пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» на румунському кордоні – перший, збудований «з нуля» за останні 25 років. На даному етапі пункт пропуску відкритий для проїзду легкового автотранспорту та порожніх вантажівок.

 

«Прикордонна дорога Т-26-08 Сторожинець – КПП «Красноїльськ» має стратегічне значення, адже сполучає Україну з Європейським Союзом. Щоб забезпечити повноцінний проїзд та розвантажити єдиний діючий на кордоні із Румунією ПП «Порубне – Сірет», у 2022 році держава розпочала капітальний ремонт останнього відрізку прикордонної дороги. В комплексі зі збудованим пунктом пропуску, відремонтована дорога змогла дуже швидко поліпшити логістику. Зараз ми наводимо останні штрихи на трасі і невдовзі пункт пропуску зможе запрацювати для вантажівок з товаром», – коментує Голова Агентства відновлення Мустафа Найєм

 

Ремонт дороги Т-26-08 виконується у межах міжнародного проєкту «Відкритий кордон», який був ініційований Президентом України Володимиром Зеленським та Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою у 2022 році.

 

Про це інформує CityTrans з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

 

Позначки: , ,