В Україну з Великобританії доправлять техніку та різноманітне обладнання для вітчизняних вогнеборців. Зокрема до лав ДСНС долучиться 15 пожежних машин, тепловізори для пошуку постраждалих, генератори, освітлення, шланги, рятувальне обладнання та тисячі комплектів засобів індивідуального захисту.

 

Голова Національної ради начальників пожежних служб Марк Хардінгем повідомив: «Цей пожежний комплект скоро прибуде до українських аварійно-рятувальних служб, допомагаючи нашим колегам-пожежникам рятувати життя під час руйнівного обстрілу».

Колона виїхала з Кента рано-вранці в суботу 19 березня, яку супроводжують понад 60 добровольців із Fire Aid & International Development та пожежно-рятувальних служб. Гумконвой прибуде до Польщі приблизно за три-чотири дні, після чого його направлять до України для підтримки аварійно-рятувальних служб і надання життєво необхідного обладнання для підтримки пожежних, екстрених служб та волонтерів, які борються разом на передовій.

 

Клер Хойланд, керівник проекту FIRE AID, зазначив: «Ми називаємо це мегаконвоєм не лише тому, що він має мегарозміри, а й за те, що всі його учасники доклали справді титанічних зусиль. Я так пишаюся всіма і так вдячний за підтримку наших партнерів у проекті, включаючи EASST, NFCC та Міністерство внутрішніх справ, а також багатьох інших, хто вклав час, гроші та допомогу. Члени FIRE AID працюють в Україні понад десять років. У нас є низка друзів та колег в українській пожежній службі. Ми знаємо, що ця допомога дуже потрібна, і ми пишаємося тим, що можемо допомогти».