Міністри транспорту України та Великої Британії підписали угоду, за якою Британія зобов’язалася ділитися інженерним досвідом і надати новий пакет підтримки для відновлення пошкодженої війною української інфраструктури.

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури України.

 

«Велика Британія підписала з Україною історичну угоду, якою зобов’язується ділитися інженерним досвідом і надати новий пакет підтримки для відновлення пошкодженої війною інфраструктури», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що британські партнери запропонують план з реконструкції аеропортової та портової інфраструктури, а також працюватимуть з Міністерством інфраструктури України над можливістю навчання персоналу аеропортів, диспетчерів повітряного руху та авіаційної безпеки.

 

«У Сполученому Королівстві ми маємо найкращих транспортних експертів у світі, і якщо ми поділимось ними з Україною, це не тільки допоможе відновитися Україні, а й підвищить авторитет британського бізнесу в глобальному масштабі», – зазначив міністр транспорту Великої Британії.

За умовами угоди, Україні буде передано 5 автобусів від Go Ahead Group для покращення мобільності українського населення та придбано обладнання для відновлення критично важливих маршрутів експорту зерна.

 

Міністр транспорту Великої Британії також розповів про пакет підтримки Укрзалізниці обсягом 10 млн фунтів стерлінгів, який раніше анонсував прем’єр-міністр Великобританії на саміті G7. У рамках цього пакету придбають обладнання для ремонту мостів та облаштування тунелів, понад 120 контейнерів для транспортування зерна.