Цього тижня по вулиці Театральній, на ділянці від Великої Бердичівської до майдану Перемоги, наноситимуть нову розмітку.

Про це 21 червня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

 

Зазначається, що саме на цій ділянці з наступного понеділка (27.06.2022) запроваджується нова схема організації дорожнього руху.

 

«Відтак, від майдану Перемоги до Великої Бердичівської і у зворотньому напрямку наноситимуть смуги руху для громадського транспорту. Цими смугами дозволено також рух велосипедистів. На дорозі із такими смугами забороняються рух і зупинка інших транспортних засобів (крім таксі та велосипедистів)», – йдеться у повідомленні.

Зі слів заступника міського голови, такі смуги будуть і на інших вулицях.

 

«Також у подальшому подібні смуги продовжимо від Театральної — по вулиці Великій Бердичівській — до Жуйка. Смуги для громадського та велотранспорту заплановані вздовж Київської до Східної», — сказав заступник міського голови Олександр Шевчук.

Він також додав, що в організації дорожнього руху докорінно нічого не змінюється.

 

«Це був такий пілотний проєкт ще у 2021 році, щоб поєднати смуги руху громадського транспорту та смуги для велосипедистів в одну, – каже Олександр Шевчук. – На зустрічі з велоспільнотою погодили це поєднання. Тому прийняли рішення внести зміни в організацію дорожнього руху і узгодили це з комісією з безпеки дорожнього руху. Розпочинаємо з Театральної, потім – Велика Бердичівська, і в подальшому, після капітального ремонту, Київська. Але вулиця Київська у нас ще в роботі, а Театральна вже заасфальтована, треба наносити розмітку. 22 червня вночі на Театральній вже виставили точки, але дощ завадив продовжити роботи, тому розмітку почнемо наносити у суху погоду».

За словами Шевчука, для автомобілістів нічого не зміниться, адже парковка й раніше була заборонена на Театральній, однак з обох сторін машини стояли з порушенням. А тепер у тій смузі замість знаків з’явиться смуга громадського транспорту, де перевага надаватиметься тролейбусам та автобусам.

 

 Джерело: Суспільне Житомир