Влада Угорщини заборонила іноземцям заправляти свої автомобілі на АЗС на території країни. Заборона набуває чинності сьогодні, 27 травня.

Уряд Угорщини, де минулої осені заморозили ціни на пальне, вирішив залишити їх тільки для угорців. Власники автомобілів з неугорською реєстрацією не зможуть заправлятися зі знижкою. Про це повідомив керівник канцелярії прем’єр-міністра Угорщини Гергель Гуляш, пише місцеве видання 24.hu та Hungary Today

 

“Уряд вирішив, що з п’ятниці на заправках зможуть заправлятися лише автомобілі з угорською реєстрацією”, – сказав  Гергей Гуйяш.

Влада Угорщини пояснила цей захід тим, що в країні почав процвітати “бензиновий туризм, який поставив під загрозу безперебійне постачання”.

 

“Іноземні покупці використовують той факт, що Угорщина може підтримувати ціни на бензин на рівні 480 форинтів (1,2 євро за літр), тоді як в інших країнах Європи вони перебувають на рівні 700-900 форинтів (1,78 – 2,29) євро)”, – сказав Гуйяш.

Треба додати, що обмеження стосуються лише АЗС, де уряд фінансує знижку на пальне. На звичайних АЗС з ринковими цінами заправка авто з іноземними номерами буде і далі можлива.

 

                                                  Фото: EPA