Уряд рф розглядає можливість тимчасово дозволити виробництво автомобілів усіх екологічних класів, включаючи Євро-0. При цьому, згідно з чинним технічним регламентом, машини повинні відповідати Євро-5 і вище.

Згідно з проектом постанови уряду рф спрощуються вимоги до автомобілів, що випускаються в рф. Дія постанови поширюється на великі російські автомобільні концерни, в яких працюють понад п’ять тисяч співробітників, а також виробників напівпричепів, електробусів або компаній під санкціями.

 

Передбачається, що для легкових машин, LCV та вантажних з бензиновими двигунами екологічний клас може бути будь-яким – починаючи з «Євро-0», для легких комерційних автомобілів та вантажівок з дизельними двигунами – вище «Євро-1» (класу нижче не передбачено), газовими – «Євро-3».

 

Вимоги поширяться на машини, випущені в період із 1 квітня до 31 грудня.

 

Необхідність відкату вимог до рівня 1990-х років виникла на тлі припинення постачання електронних блоків управління двигуном Bosch, які регулюють у тому числі потужність та рівень викидів.

 

Джерело видання зазначило, що автоконцерни вже зібрали близько п’яти тисяч машин, які вони не можуть реалізувати через їхню невідповідність регламенту.

 

В Європі, США та Японії «Євро-0» діяв до 1992 року, «Євро-1» — до 1995 року, а рф лише у 2002 році запровадила стандарт «Євро-2», заборонивши до ввезення машини нижче за цей клас. Практично запропоновані заходи відкочують автопром росії до стандартів 1990-х років.